Hoe paardijkleding en uitrusting ruiters kunnen helpen de hitte te verslaan

Gedurende de winter anticipeert u op de warme lange periodes van de zomer, en realiseert u zich hoeveel u zult waarderen om heerlijk te rijden en buiten te rijden zonder het ongemak van ijzige temperaturen. Aangezien de zomer hier is, denk je misschien aan wat je in hemelsnaam had gedacht, terwijl het zweet in de ogen druppelt en je pony nog nooit zo gestoord of trager leek te zijn.

Uw pad en plezierritten in de zomer kunnen onmiskenbaar meer beschut en OK worden gemaakt met de passende pony rijkleding, paardrij hardware en de juiste hydratatie. Terwijl jij en je pony zweten, verlies je de basishoeveelheden water die je lichaam nodig heeft om koel te blijven. Je pony en jezelf inrichten met opmerkelijke hoeveelheden nieuw, koel water is de eerste stap om je ritten in de late lente veiliger en charmanter te maken.

Een goed verzorgd paard is een gelukkig paard

Je pony zal ongetwijfeld meer responsief en gevoeliger zijn op je halfjaarlijkse parcours en plezier beleven aan ritten als de persoon gezond en gehydrateerd is en de passende ponyuitrusting draagt. Zout is een basissegment van het welzijn van de zomer, omdat het jou en je pony in staat stelt zich vast te houden aan hoeveel water je ook mag verwachten. Zorg ervoor dat je pony op elk denkbaar punt een gemineraliseerde zoutlikker en veel nieuw, koel water nadert. Buitensporig transpireren, bij pony’s net als bij individuen, kan leiden tot een echt verlies van vloeistoffen en elektrolyten, een mogelijk dodelijke omstandigheid.

De juiste ponyuitrusting is even belangrijk. Tijdens de late lentemaanden moet u de lichtste stoel gebruiken die u maar kunt bedenken en een stoelhoes of zitkussen dat plagen voorkomt omdat het vocht afvoert. Je zult ook je andere hardware voor ponyrijden moeten bagatelliseren. Als de kans bestaat dat een beetje ponyuitrusting niet belangrijk is voor uw veiligheid of de administratie van uw pony, laat het dan in de zadelkamer liggen. Je pony moet transpireren om koel te blijven. Een teveel aan uitrusting kan zich met deze veel voorkomende cyclus bemoeien, waardoor een oververhit wezen ontstaat dat in het beste geval minder aangenaam zal zijn en in de meest pessimistische scenario-omstandigheden het risico loopt op onderkoeling.

Je hoofd is niet het enige dat je nodig hebt om koel te blijven tijdens het rijden in de zomer

Iedereen beseft dat een rustige geest belangrijk is bij het rijden op pony’s. Omdat ze de paniekerige dieren zijn die ze zijn, overcompenseren pony’s vaak en brengen zichzelf en hun berijders in gevaar omdat hun vluchtreactie domineert. Om je te helpen koel, stil en verzameld te blijven, moet je paardrijkleding dragen waarmee je oprecht aangenaam kunt zijn terwijl je in contact blijft met je pony tijdens de zinderende zomermaanden.

Gelukkig zijn er tal van texturen die gebruik maken van de huidige innovatie om vocht af te voeren terwijl je toch contact kunt houden met je pony. De sterren van de zomerkleding voor paardrijkleding zijn katoen en bamboe. Deze materialen zijn normaal gesproken ademend, wat betekent dat ze uw huid helpen koel te blijven terwijl uw transpiratie verdwijnt. De twee texturen worden gewoonlijk vervaardigd met de uitzetting van lycra of spandex om je de troost en het aanpassingsvermogen te geven die je nodig hebt om openlijk te bewegen terwijl je in contact blijft met je pony. Ontwijk de dwang om thuis iets lichts en loss te dragen terwijl je op pad bent of een ritje maakt. Ze zullen je niet beschermen tegen plagen en ze kunnen mogelijk gevaarlijk zijn, vooral tijdens een rit op het pad.

Katoen is de conventionele textuur van de keuze voor rijden in de zomer. Lichtgewicht en ademend, het helpt je lichaam om koel te blijven. Er zijn tegenwoordig talloze verbazingwekkende beslissingen over paardrijkleding voor de zomer beschikbaar. Je kunt de super Light Cotton Knee Patch rijbroek kopen, Cotton Schoolers, die tijdens de wintermaanden als voering kunnen worden gebruikt, Ribb Full Seat rijbroeken of Aerocool Full Seat rijbroek, die vocht snel afvoert om je droog en aangenaam te houden.

Bamboe is een ander materiaal dat de ideale paardrijkleding voor de zomer maakt. Haalbare, solide en aangename, bamboe paardrijkleding is gunstig voor u en nuttig voor de planeet. Dit effectief duurzame bezit geeft alle troost en ademend vermogen die u nodig heeft voor een beschermd en aangenaam zomerpad of plezierrit. Een paar stijlen van bamboe paardrijkleding consolideren TechnoWeave, dat Lycra bevat voor een behaaglijke, maar toch ademende pasvorm. Het dragen van de passende zomer paardrijkleding helpt u ver om koel en comfortabel te blijven … en dat water te blijven drinken!